Онлайн курс „Речева комуникация“ от Академията

Онлайн курс „Речева комуникация“ от Академията

Курсът представя основните понятия в речевата комуникация – речева ситуация, речев акт, адресант, адресат, референт. Разглежда принципите на кооперацията и на вежливостта в комуникативния кодекс, характеризира развитието на речта у детето, както и речевите особености според пола и националната принадлежност. Обръща внимание на комуникативния статус на изказването (съобщителни, въпросителни, подбудителни, желателни изказвания). Анализира писмената и устната комуникация, слушането като активен процес.

Целта на курса е да даде на курсистите както теоретични знания, така и практически умения за създаване на комуникативно правилно устно или писмено изказване, съобразено и с изискванията на речевия етикет.

Курсът се състои от слайдове и модули, с разработени 27 лекции под формата на word и pdf, интерактивни презентации ppt, аудио и видео материали плюс.

Част от темите, които обхваща курсът на обучение, са: Структура на речевата комуникация; Адресант. Идентификация на речевия акт; Писмената комуникация; Подбудителни изказвания; Развитие на речта у детето; Как да влияем на хората чрез речта си и други. След успешно приключване на курса, издаваме сертификат доказващ вашите знания и квалификация, както и удостоверение за преминат курс на обучение

close

-10%

за избрани курсове

Регистрирайте се, за да получите вашата ексклузивна отстъпка и бъдете в крак с нашите най-нови оферти!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Попитайте ни за курсовете с отстъпка!

This Post Has One Comment

  1. Мария Богданова

    Страхотен курс. Научих много и със сигурност ще използвам придобитите знания. Успех!!!

Вашият коментар