Начало » Курсове по психология » Стратегии за справяне с гнева и агресивното поведение при деца
a

Стратегии за справяне с гнева и агресивното поведение при деца

Курса на обучение дава знания за една от най-често дискутираните през последните години тема в сферата на възпитанието и работа с деца – гневът и агресивното поведение и стратегиите за трансформирането им в социално приемливо поведение. Компетентността по посочените теми на професионалистите, работещи с деца е задължително условие за намеса и възпитателни стратегии. След обучението ще имате професионални познания за работа с деца, относно теоретичните направления за изследване на гнева и агресията, относно диагностиката, средствата за регистрация и методиката за редуциране на агресивното поведение при децата. Дискутират се въпроси като превенция на гнева и агресивното поведение, управление на свободното време и алгоритми за самопознание на работещите с деца.

Основна цел на това обучение е да формира в курсиста знания за феномена агресия и умения  за избор на най-подходяща стратегия за справяне. Важна тема е самопознанието, както за работата ви с деца, така и на основните субекти – децата с гневни и агресивни прояви.

Какво ще научите?

– знания свързани с общата психология и нейните особеностите, закономерности и психически явления;
– ще познавате гневът и агресивното поведение и стратегиите за трансформирането им в социално приемливо поведение;
– ще бъдете запознатии и с начините на диагностиката, средствата за регистрация и методиката за редуциране на агресивното поведение при децата;
– развити комуникационни умения за разговор с агресивни и гневни деца и умения за избор на най-подходяща стратегия за справяне с тези прояви.
 
Този курс включва:
  • Подходящ за начинаещи
  • Не се изисква предишен опит
  • Изисква се компютър или телефон

Отзиви от клиенти

Mitka
Прочетете повече
Много добре структуриран учебен материал. Поднесен увлекателно и разбираемо особено за хора като мен, които имат бегли познания по психология. Благодаря и Успехи!
Роберта
Прочетете повече
Добре конструиран и поднесен материал. Препоръчвам!
Предишна
Следваща
Този курс включва:
Този курс включва: