Начало » Курсове по психология » Психология на развитието в детска и юношеска възраст

Психология на развитието в детска и юношеска възраст

В достъпен за курсистите вид са представени най – важните понятия и съвременните концепции за онтогенетичното психическо развитие. Особено внимание е отделено на критериите за психическото развитие и произтичащите от това разнообразни периодизации. Представени са автори като З. Фройд, Ж. Пиаже, А. Валон,  Л. С. Виготски, Д. Б. Елконин и др., които са оставили ярка следа в разработването на проблемите на детската психология. Разгледани са детайлно възрастовите особености и прояви на психичните процеси и явления, възрастовите възможности за усвояване на знания. Проследени са етапите в развитието на личността и специфичните личностни прояви за всeки етап от детството и юношеството.

Какво ще научите?


✓ Психичните феномени и ще изградите адекватна, научно обоснована представа за спецификата на психичните проявления във всеки етап от психическото развитие в детството и юношеството
✓ Желателно е да имате познания в областта на психологията

Този курс включва:
  • Подходящ за начинаещи
  • Не се изисква предишен опит
  • Изисква се компютър или телефон

Отзиви от клиенти

Mitka
Прочетете повече
Много добре структуриран учебен материал. Поднесен увлекателно и разбираемо особено за хора като мен, които имат бегли познания по психология. Благодаря и Успехи!
Роберта
Прочетете повече
Добре конструиран и поднесен материал. Препоръчвам!
Предишна
Следваща
Този курс включва:
Този курс включва: