Начало » Курсове по психология » Аутизъм и поведенчески разсройства в детска възраст

Аутизъм и поведенчески разсройства в детска възраст

Подходът, по който е построен този курс не следва диагностичните наръчници МКБ и ДСН. Курсът се основава на трите големи дебата сред съвременните теоретици и клиницисти, занимаващи се разстройствата от аутистичния спектър. Избора на автора и теми е свързан със собствената ми клинична практика с деца-аутисти и техните родители, която развивам повече от 10 години.

Теоретични референции

Теоретичните референции са основани върху теориите на Мелани Клайн, Франсоаз Долто и Маргарет Малер.

Вторият дебат е свързан с ранните знаци за разпознаване на доаутистични състояния и аутистични тенденции.

Ще намерите скали за оценка на ранни аутистични тенденции и тяхното теоретично обосноваване. Най-ранната скала се отнася до възрастта 4-5 месеца.

Третят дебат е свързан с терапевтичните подходи при лечението на аутистичните състояния. Ще можете сами да оцените подходи, които са описани в предложените случаи. В темите за курсови работи съм предложила за превод критична статия върху подхода на Франис Тъстин и Маргарет Малер, която е много интересна, въпреки че авторът на статията не предлага собствен клиничен опит от работа с аутистични деца.

Какво ще научите?

✓ Поведенчески разстройства: разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност, тревожност и страхови състояния при децата и разстройство на привързаността, като отново се търси интерпретация на наблюдаваните клинични знаци отвъд психиатричната диагностична класификация при децата.

Този курс включва:
  • Подходящ за начинаещи
  • Не се изисква предишен опит
  • Изисква се компютър или телефон

Отзиви от клиенти

Mitka
Прочетете повече
Много добре структуриран учебен материал. Поднесен увлекателно и разбираемо особено за хора като мен, които имат бегли познания по психология. Благодаря и Успехи!
Роберта
Прочетете повече
Добре конструиран и поднесен материал. Препоръчвам!
Предишна
Следваща
Този курс включва:
Този курс включва: