13 начина работата да ви носи радост

13 начина работата да ви носи радост

Работата не трябва да бъде безкраен робски труд.

Макар да е лесно да попаднете в капана на рутината на ежедневните задачи, извличането на радост от работата не е невъзможна мисия.

Можете да постигнете повече в живота си, ако се научите да балансирате между работа и удовлетворение.

А защо първото да не е източник на второто?

1. Помнете вашето „защо“
Някои дни ще бъдат по-лесни, други – трудни. Едно остава непроменимо: вашето „защо“. Не го забравяйте. Напомняйте си го. То ще ви дава сили.

2. Научете нещо ново
Когато се чувствате немотивирани от работата си, научете нещо ново. Например, ново умение, като се запишете на онлайн курс или пък прекарате повече време, четейки публикации на професионална тема. Постоянното учене ще ви помогне да се забавлявате и да се чувствате заредени с енергия.

3. Пишете в дневника си
Най-добрият начин да намерите радост в работата си е като си напомняте какво сте постигнали до този момент, през какво сте преминали и колко много сте научили. За целта – водете си дневник!

4. Придържайте се към целите си
Щастието е едно, но целта е нещо съвсем различно. Щастието няма да ви помогне в моменти на трудност, докато целта – да. Целите ни дават мотивация да продължим напред. Освен това те винаги са свързани с стремежа ни да постигнем нещо положително в края на деня.

5. Оценявайте малките неща
Вместо да мислите за нещата, които искате, или пък нещата, които не искате да правите, направете крачка назад и оценете малките неща. Например, вкусната закуска тази сутрин, приятния разговор с колега, отзивите от щастливите клиенти и т.н.

6. Помислете си за ползите
Какви са ползите от работата ви за другите?

7. Откажете се от перфекционизма
Важно е да оцените, че няма как да се чувствате прекрасно през цялото време. Понякога няма да сте във форма. Много неща не са в нашия контрол. Просто приемете промените и несигурността. Така ще подобрите настройката си към живота и ще изпитвате повече радост.

8. Открийте страхотни хора
Работете в екип, който може да оправи настроението ви. Дори и да не се събудите с позитивна мисъл, фактът, че ви предстои среща с колега, който умее да ви ободрява, е достатъчен, за да изпитвате радост от работното си място.

9. Бъдете отворени за забавления
Открийте и опитвайте нови начини за забавление в изпълнението на монотонните задачи. Поглеждайте на тях под друг ъгъл.

10. Бъдете благодарни
Работата ви ще ви сблъсква с предизвикателства. Не сте ли й благодарни за това? Накрая на деня именно те ви карат да се чувствате добре.

11. Съставете списък от 5 големи победи
Кои са 5-те големи неща, които сте постигнали през последните 90 дни?

12. Ангажирайте се проактивно със задачите си
Много хора се задоволяват с автопилота и изпълняват работата си, защото другите това очакват от тях. Направете крачка напред. Станете проактивни. Допринесете по уникален начин. Повишете стойността си.

13. Допринесете за повече работни проекти
Лесно е да се почувствате удобно в рутината, където фокусът ви е ясен и знаете какво да очаквате. Защо да не разширите полето на действие

close

-10%

за избрани курсове

Регистрирайте се, за да получите вашата ексклузивна отстъпка и бъдете в крак с нашите най-нови оферти!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Попитайте ни за курсовете с отстъпка!

Вашият коментар