Присъединете се към нашето пътешествие в историята на психологията

Изследвайте удивителния свят на психологията и открийте нейните корени и развитие с нашия нов курс “История на Психологията”. Представяме ви някои от най-забележителните моменти в историята на тази дисциплина: Факт 1: Психологията като наука има корени в древногръцката философия. Фигури като Платон и Аристотел са основоположници на психологическата мисъл, обсъждайки темите – психика, душа и...

Изследвайте удивителния свят на психологията и открийте нейните корени и развитие с нашия нов курс “История на Психологията”.
Представяме ви някои от най-забележителните моменти в историята на тази дисциплина:
 • Факт 1: Психологията като наука има корени в древногръцката философия. Фигури като Платон и Аристотел са основоположници на психологическата мисъл, обсъждайки темите – психика, душа и разум.
 • Факт 2: Ренесансът дава тласък на изучаването на човешкия ум и поведение с научни методи. Този период е критичен за развитието на психологията като наука, като се стреми към по-обективно разбиране на човешката природа.
 •  Факт 3: Вилхелм Вунд, често наричан “бащата на психологията”, основава първата експериментална психологическа лаборатория през 1879 г., което официално отделя психологията от философията като самостоятелна дисциплина.
 • Факт 4: Зигмунд Фройд и неговата работа в областта на психоанализата драстично променят възприятията за човешкото съзнание и несъзнаваното, предизвиквайки значителни дебати и нови теории в психологията.
 •  Факт 5: Карл Юнг, ученик на Фройд, развива концепцията за колективното несъзнавано и архетипите, като така допринася за разширяването на психоаналитичната теория и практика.
За курса: Нашият курс “История на Психологията” е интерактивен и пълен с познания, които ще ви помогнат да разберете как са се формирали съвременните психологически практики и теории.
Запишете се днес: Присъединете се към АКАДЕМИЯТА БГ и разширете своите знания в областта на психологията. Нашият курс е подходящ за всички, които имат интерес към психологията и искат да се потопят в изучаването на тази дълбока и комплексна наука.

Leave a Reply

Контакти
офиси Варна и София, България
+359 885 3000 35
info@academy-bg.com
Понеделник-Петък: 09 - 18 Събота: 10 - 15 часа
Trustpilot
Бюлетин
Абонирайте се и получавайте вдъхновяващи образователни предложения!  Европейска Академия за Психология и Приложни Наукие регистрирана като Търговска марка ®. Всички права запазени!

  Всички права запазени © 2020 Европейска Академия за Психология и Приложни Науки.

  Сайтът е собственост на Европейска Академия за Психология и Приложни Науки ЕООД. Всички материали на този сайт, включително текст, графики, лога, аудио и видео файлове, са защитени от авторски права и могат да бъдат използвани само с писменото съгласие на Европейска Академия за Психология и Приложни Науки.

  Европейска Академия за Психология и Приложни Науки®  е регистрирана като търговска марка.

  Представяме ви най-новият курс на обучение!

  'Лечение и приложение на цветните есенции на д-р Бах - ПЪРВО НИВО'

  Най-новият курс
  1
  error: Content is protected !!